Antiek Juwelier Sengers Dordrecht - mooiste winkels
0.0/5

Antiek Juwelier Sengers Dordrecht

In maar liefst 5 grachtenpanden, gelegen in het hart van Dordrecht, schuilen de schatkamers van Juwelier Sengers. Er is genoeg te zien, je kijkt je ogen uit. Maar vooral: je beleeft.

Juwelier Antiquair Sengers neemt je mee op een culturele reis door de tijd, langs de hoogtepunten van een van de oudste steden van Nederland. De thematisch ingerichte kamers nemen je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van oude en antieke juwelen. Elke etalage vertelt een nieuw hoofdstuk van dit verhaal.

De steeds wisselende themapresentaties grijpen aan en na een bezoek bij Sengers, stap je verwonderd en vol kennis weer naar buiten.

Adresgegevens

Voorstraat 387
3311 CT, Dordrecht

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag11:00 – 17:00
Woensdag11:00 – 17:00
Donderdag11:00 – 17:00
Vrijdag11:00 – 17:00
Zaterdag11:00 – 17:00
ZondagGesloten

Geen gewone juwelier

Kees Sengers, oorspronkelijke eigenaar van Juwelier Sengers, gaf zijn liefde voor het vak door aan zijn dochter Saskia, nu de trotse eigenaar. In deze video neemt hij je mee op een rondleiding door zijn winkel en vertelt hij je over de sieraden en kunst die te vinden zijn bij Juwelier Sengers.

Kees staat bekend om zijn creatieve thematisering van sieraden, waarbij hij zich laat inspireren door bijzondere thema’s en verhalen. De thema-boekjes van Sengers zijn gratis verkrijgbaar in de winkel voor iedereen die nieuwsgierig is naar de “rijkdom” die sieraden teweeg brachten en nog steeds brengen.

Sieraden en kunst in diverse thema's

Juwelier Sengers heeft getracht de voorraad en uitstraling zo breed mogelijk te laten zien. Met een culturele uiting als middelpunt uit allerlei tijden, landen en religies belichten zij het sieraad in verschillende thema’s. Voorbeelden van thema’s die je in de prachtige winkel kunt vinden zijn kroonjuwelen, sieraden in de oudheid, flora en fauna, sieraden in diverse stijlen en uit diverse landen, herensieraden en sieraden voor feestelijke gebeurtenissen.

Meer dan 130 jaar aan kennis en passie

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1886, belicht men bij Juwelier Sengers het sieraad als een tijdloos kunstwerk. Van (over)grootvader Johannes Hendricus Sengers tot de huidige generatie die de traditie voortzet, ademen de vijf historische panden in Dordrecht passie voor juwelen, zilverwerk, en toegepaste kunst.
Naast alle schitterende kostbaarheden kan je bij Sengers ook terecht voor reparatie, restyling, taxatie en verkoop van sieraden. Wanneer je vraagt om advies krijg je die zonder commercieel gewin.

Laat reviews achter met je gratis account

Laat reviews achter voor je favoriete winkels met je eigen account! Hiermee kun je altijd je favoriete winkels terug vinden, reviews achterlaten en op je favoriete winkels stemmen.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Restaurant

Activiteit

Parkeren

Overnachten

Inloggen

Nog geen gratis account?

Wat gaan we doen?

Cultuur en Vermaak
Mode en Accessoires
Interieur en Decoratie
Schoonheid en Verzorging
Media en Technologie
Eten en Drinken